Στην αυτή τη σελίδα, θα δημοσιοποιούνται άρθρα εφημερίδων που αναφέρονται ή έχουν ως συντάκτη τον Κο. Γρηγόρη Νικ. Κοσσυβάκη.

Kυριακάτικη Αυριανή, 28 Ιουλίου 2009

Επιμέλεια- Παρουσίαση : ΗΛΙΑΣ ΙΩΑΝ. ΚΑΒΑΛΛΙΕΡΟΣ

« Όταν έχεις αφιερώσει το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της ζωής σου στην ανάγνωση πάσης φύσεως, και μορφής εντύπων, σπανίως κάτι σε… εντυπωσιάζει! ΟΜΩΣ όταν, εν έτει 2009, αντικρύσεις το Νέο βιβλίο του Γρηγόρη Νικηφ. Κοσσυβάκη- εκδόσεις ‘ΚΑΔΜΟΣ’ Β’ έκδοση- όχι μόνον εντυπωσιάζεσαι, αλλά καθηλώνεσαι και θέλεις να το διαβάσεις- και κυρίως να το μελετήσεις!- εις τον συντομώτερον δυνατόν χρόνον! Μέσα από τις 345 σελίδες του σπουδαίου από πάσης πλευράς βιβλίου- το οποίο εις καιρούς χαλεπούς για την Γλώσσα των Ελλήνων, την Μητέρα Απασών των Γλωσσών!- είναι γραμμένο σε πολυτονικό, πηγάζει σαν το Γάργαρο Νερό Τμήμα της Αληθινής Ιστορίας του Έθνους των Ελλήνων! Ομολογουμένως χρειάζεται Ηρωισμός στην εποχή της λεξιπενίας, στην εποχή κατά την οποία οι νέοι μας ομιλούν με… εκατό- ναι 100!- λέξεις, να δίδεις στον Λαό μας ένα τόσον μεγάλης ιστορικής βαρύτητος Έργο σε πολυτονικό!

Αυτό ελάχιστοι θα ηδύναντο να το πράξουν στην εποχή των… δοκησίσοφων, στην εποχή των ‘ Τηλεοπτικών …χωματερών’ και της ασύστολης εμπορίας του ανθρώπινου πόνου μέσω της κάθε…¨τηλεπαραθυρογιάφκας¨, και όμως ο 62χρονος συγγραφέας τολμά σήμερα όπως ετόλμησε στα 22 του χρόνια να μην υποκύψει στους κατάπτυστους ¨Αϊχμάν¨ , των κολαστηρίων του ¨ Σκύλου της ΕΣΑ¨ , Δημητρίου Ιωαννίδη! Κάποιοι οίτινες δεν προσέφεραν τίποτε εις τον Τόπο και την Δημοκρατία, εξαργύρωσαν Ακάλυπτες επιταγές, ενώ κάποιοι άλλοι- όπως ο Κοσσυβάκης- επέλεξε την ακανθώδη οδό της Νομικής Επιστήμης για να εξασφαλίσει τα προς το Ζην! Παραλλήλως δε, ο ασχολούμενος με το Εργατικόν Δίκαιον, υπερασπιζόμενος τους Εργαζομένους, απεφάσισε να υπερασπισθεί και τα ΔΙΚΑΙΑ ετούτης της Πατρίδος! Μίας Πατρίδος που βάλλετο πανταχόθεν! Μίας Ελλάδος της οποίας οι Γείτονες αμφισβητούν την Ιστορία της και – μη έχοντες δική τους!- προσπαθούν να της την αρπάξουν. Ως Δημοσιογράφος, ο οποίος επιμελείται την Ιστορική στήλη ‘ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ’, στην ‘ΑΥΡΙΑΝΗ’ και την

‘ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΥΡΙΑΝΗ’.

Ευχαριστώ τον κ. Κοσσυβάκη διότι μας προσφέρει πολλά κύρια στοιχεία, τα οποία αγνοούμε και θα εμπλουτίσουν τις σελίδες της Εφημερίδας… ΟΜΩΣ – και κυρίως ο Έλλην- ευχαριστώ τον Έλληνα – με Έψιλον Κεφαλαίο!- Συγγραφέα ο οποίος δίδει την Μάχη της Αληθείας, η έκβασις της οποίας θα δώσει την Τελική Νίκη σε ένα Πόλεμο Ύπουλο, όπως αυτός τον οποίον διεξάγει η Ηγεσία του σκοπιανού κρατιδίου κατ’ εντολήν των ΔυτικοΦΟΝΙΑΔΩΝ προστατών τους! Μαζί με τους ‘προστάτες’ των Σκοπίων ‘συμπαρατάσσονται’ και οι Τούρκοι επιδρομείς… ΤΕΛΟΣ αποτελεί ευτυχή συγκυρία το ότι το παρόν δημοσιεύεται σήμερα 26η Ιουλίου ημέρα κατά την οποία έπαψε να χτυπά η καρδιά ενός Μεγάλου, Έντιμου και Σπουδαίου Έλληνος Στρατηγού και Πολιτικού του Νικολάου Πλαστήρα (όρα την 47η Σελίδα ετούτης της Εφημερίδας). Σε πρώτη ευκαιρία θα ασχοληθούμε και με το πρώτο χρονικώς εκδοθέν βιβλίο του κ. Κοσσυβάκη το οποίο φέρει τον τίτλο ‘ΙΔΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ’ ! Ελπίζω ότι οι αναγνώστες ετούτης της Εφημερίδας θα διαβάσουν και – κυρίως- θα προσφέρουν ως ΔΩΡΟ αυτό το βιβλίο στους Νέους μας, την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ ΑΥΤΟΥ του ΈΘΝΟΥΣ. ΕΑΝ οι κύριοι του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων δεν κατορθώσουν – και για να το κατορθώσουν επιβάλλεται πρώτα να το αποφασίσουν!- να εισαγάγουν στα σχολεία όλων των βαθμίδων το Πνεύμα των δύο βιβλίων του Κοσσυβάκη – και των πάσης φύσεως και μορφής Κοσσυβάκηδων, η Ελλάδα θα πεθάνει από την Πνευματική ασφυξία και το ΨΕΥΔΟΣ εκείνων οι οποίοι , περιέγραψαν την Σφαγή της Μικρασίας σαν ‘συνωστισμό’ και την Συντριβή του Μουσολινισμού ως… απώθηση. Ενώ την Κρεμάλα των Καραολή και Δημητρίου και το Καμένο σκήνωμα του Γρηγόρη Αυξεντίου το… παρέλειψαν!

Γιατί;

Διότι δεν ανεκάλυψαν λέξη η οποία θα ‘γλύκαινε’ τα Θηριώδη Ένστικτα της ‘Φόνισσας του Μπάκινχγαμ’ και του Στρατάρχου Χάρτινγκ. ‘ Άλλωστε ο Γεώργιος Παπανδρέου όταν εξόπλισε την Κύπρο έκαμε τους Αγγλο-Αμερικάνους να … θυμώσουν’, όπως έγραψε ένας καθηγητής Πανεπιστημίου ΑΝΕΥ ΑΙΔΟΥΣ…! Γρηγόρη Κοσσυβάκη προχώρα! Οι Έλληνες πατριώτες είναι μαζί σου! Κρατάς στα χέρια σου το – κατά Κυριάκο Διακογιάννη- ‘βαρύτερο όπλο του Πλανήτη, την Ελληνική Γραφίδα!’ »

Loading