Εν Ελλάδι και μηνί Ιουνίω 25η ημέρα Τρίτη, του εθνοσωτηρίου έτους 2013, αίφνης καταλάγιασαν -επί τέλους- οι επί δεκαετίες ακατάπαυστες ύβρεις, οι δόλιες συκοφαντίες, οι κατ’ αλλήλων κραυγαλέες κατηγορίες περί προδοσίας, ανικανότητος, ασχετοσύνης, «λαμογιάς» και λοιπών «ευγενών» ιδιοτήτων και συμπεριφορών, μεταξύ των ηγεσιών των «κυβερνητικών» πολιτικών κομμάτων της «Νέας Δημοκρατίας» και του «ΠΑΣΟΚ».

Οι άλλοτε άσπονδοι «ιδεολογικοί» αντίπαλοι και αδιαπραγμάτευτοι στις copyright «συνταγές» σωτηρίας της Χώρας, πολιτικοί ηγέτες, οι κ.κ. Αντώνιος Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, συναποφάσισαν ότι, εφ’ όσον εφεξής συγκυβερνήσουν (βεβαίως μετά των ικανών, καταρτισμένων και δραστηρίων συνεργατών τους…), η σωτηρία της Πατρίδος θα είναι εξασφαλισμένη.

Ετσι σχηματίστηκε μία πρωτοφανής στα πολιτικά χρονικά μας, Κυβέρνηση ΝΔ+ΠΑΣΟΚ, χωρίς άλλες «προσμίξεις».

Υπό άλλες συνθήκες, το γεγονός θα μπορούσε να είναι πραγματικά ευχάριστο, αισιόδοξο και ενδιαφέρον, εφ’ όσον έτσι θα έπαυαν οι Ελληνες να «μαλλιοτραβιούνται» στα καφενεία, για το ποιό από τά δύο κόμματα βλάπτει περισσότερο την Ελλάδα και ποιός από τους (εκάστοτε) αρχηγούς τους, είναι περισσότερο άχρηστος και επικίνδυνος… (Ο Καβάφης βέβαια θα έλεγε «και οι δύο»…)

Όμως, με την τραγική οικονομική κατάσταση πού βιώνει η Ελληνική κοινωνία, με την ανεργία των νέων να κατακτά «πα-νευρωπαϊκό» τίτλο και την νεολαία μας να ξενιτεύεται αθρόα, με τις αυτοκτονίες των απελπισμένων να μετριούνται σε χιλιάδες τά τελευταία 3 χρόνια, τις επιχειρήσεις, τά νοσοκομεία και τά σχολεία να κλείνουν, με τους πολίτες έμφοβους από την ασύδοτη εγκληματικότητα (ημεδαπή αλλά και -κυρίως- αλλοδαπή), ποιός σπαταλά έστω ένα ευρώ στο καφενείο για να βρίζει τους «ηγέτες» μας;;;

Eτσι και αυτοί (αφού ελάχιστοι ευκαιρούν να τους υβρίζουν…), αποφάσισαν να σώσουν (και πάλι) την Πατρίδα αλλά αυτή την φορά «από κοινού»!!!

Όμως, για να φθάσει να χρειάζεται «σωτηρία» η Πατρίδα (η «ισχυρή Ελλάδα» του «καταλληλότερου» Σημίτη…), προφανώς κάποιοι ευθύνονται γι’ αυτό και δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει σήμερα, έστω ένας Ελληνας, έστω μία Ελληνίδα πού να μην χρεώνει την καταστροφή της σε όσους την διακυβέρνησαν, τουλάχιστον την τελευταία 12ετία…

Δηλαδή στην Νέα Δημοκρατία (κάπως λιγότερο) και στο ΠΑΣΟΚ (περισσότερο)…

Αλλά προσέξετε:

Oταν μία ποδοσφαιρική ομάδα υποβιβάζεται, ο πρώτος πού αλλάζει είναι ο προπονητής, γιατί αυτός είχε την ευθύνη του σχεδιασμού, της στελεχώσεως και της αγωνιστικής ετοιμότητος της ομάδος. (Eκτός, βεβαίως, άν έχει βάλει το «χεράκι» της και η διαιτησία…)

Όταν μία εταιρεία πτωχεύει από κακοδιαχείριση, το Δικαστήριο ορίζει «σύνδικο πτωχεύσεως» αφαιρώντας οπωσδήποτε την διεύθυνση από τους «μάνατζερ» πού την πτώχευσαν.

Όταν σε ένα νοσοκομείο πεθαίνουν συνεχώς ασθενείς στα χειρουργεία από λοιμώξεις, ο διοικητής (το λιγότερο…) πάει σπίτι του.

Όταν ένα καράβι τσακίζεται στους προβλήτες του λιμανιού, αφαιρείται η άδεια του καπετάνιου και ο ίδιος περνάει από δικαστήριο (τουλάχιστον).

Όταν ένας στρατός (στα καλά καθούμενα…), ηττάται κατά κράτος, ασφαλώς ο ηγήτορας παύεται, παραιτείται ή τουφεκίζεται.

Όταν (πολύ περισσότερο) μία ολόκληρη χώρα «βουλιάζει» οικονομικά από την προφανέστατη ανεπάρκεια, την ασυδοσία και την φαυλότητα των Κυβερνήσεών της, είναι πρόδηλο ότι, ο υπαίτιος Κυβερνήτης δεν μπορεί να έχει το θράσος να ζητά εκ νέου την «εντολή» διακυβερνήσεως, αντιθέτως μάλιστα, εάν είναι Ιάπωνας και έχει φιλότιμο, κάνει οικειοθελώς «χαρακίρι»!!!

[Βεβαίως, εάν είναι Αμερικανοεβραίος με Ελληνική υπηκοότητα, κάνει αμέριμνος περιοδείες ανά την Υφήλιο και «παρα-χωρεί» διαλέξεις (βεβαίως με παχυλή αμοιβή του…), για το πώς κατέστρεψε την Χώρα του και κατέστησε οικονομικά υπόδουλο τον Λαό της…]

Φαντασθείτε όμως τώρα, σε οποιαδήποτε από τις ανωτέρω περιπτώσεις, ν’ αναλαμβάνουν να «προπονήσουν», να «μανατζάρουν», να «διοικήσουν», να «πλοηγήσουν», να «στρατηγήσουν» και εν τέλει να …«σώσουν», για μία δεύτερη φορά, την επιχείρηση, την ποδοσφαιρική ομάδα, το νοσοκομείο, το καράβι, τον στρατό και -εν τέλει- την Χώρα, όχι ένας εκ των ανωτέρω παταγωδώς αποτυχόντων αλλά δύο (2) από αυτούς μαζί!!!

«Ωραίο», λοιπόν, πρόσχημα η επίκληση της «σωτηρίας της Πατρίδος» αλλά πώς να γίνει πιστευτή η ύπαρξη αγαθής προαιρέσεως, πιστότητος και ικανότητος αλλά και τού απαιτούμενου σθένους (εννοώ στίς εντολές των ΑμερικανοΓερμανών αφεντι-κών…), εκείνων πού, άλλα έλεγαν προκειμένου να υπεξαιρέ-σουν την ψήφο των πολιτών-ψηφοφόρων τους και άλλα έπρα-ξαν και πράττουν, εξακολουθητικώς «οσφυοκάμπτοντες»…

Λέξεις «ξεχασμένες», όπως: εντιμότητα, συνέπεια, ευπρέ-πεια, αυτοθυσία, ηρωϊσμός, πατριωτισμός, αλτρουϊσμός, ανιδιοτέλεια, «λένε κάτι» στους «εθνοσωτήρες» μας ή είναι κενές περιεχομένου, όπως ο …«ριζοσπαστικός νεοφιλελευθερισμός» ή ο …«σοσιαλιστικός μετασχηματισμός» και άλλα τέτοια «νεφελώδη» με τά οποία έκαναν «καριέρες» στις πλάτες του Ελλη-νικού λαού, σπρώχνοντάς τον στην σημερινή απελπισία του…

Εμείς πιστεύουμε ότι, εάν κάποιος επικαλείται τον πατριωτισμό του και δηλώνει «σωτήρας της Πατρίδος» θα πρέπει να δηλώσει ρητά ότι είναι έτοιμος να διαθέσει τά πάντα για την Πατρίδα.

Δηλαδή τον εαυτό του, τά παιδιά του, το σπίτι του, την περιουσία του και αυτή η διάθεση και η προθυμία να είναι «επιβε-βαιωμένη» διαχρονικά με τέτοιες πράξεις, με δωρεές και με θυσίες τού ιδίου, των γονέων και των παππούδων του για να γίνει πιστευτή.

Είδατε, συνΕλληνες και συνΕλληνίδες, κάποιον από τους κυβερνώντες μας να διαθέτει τέτοιους προγονικούς τίτλους τιμής;;;

Aντιθέτως στις ημέρες μας είδαμε να γίνεται πρωθυπουργός της Ελλάδος (έστω και για λίγο καιρό…), ο γυιός κορυφαίου συνεργάτη των Γερμανών κατακτητών επί Κατοχής και μάλιστα εμπορικού συνεταίρου του ίδιου του διαβόητου Γκαίμπελς, υπουργού Προπαγάνδας του Αδόλφου Χίτλερ!!!

(¨Η μήπως ακριβώς γι’ αυτό τον επέβαλλαν ως πρωθυ-πουργό οι εδώ «γκαουλάϊτερ» της φράου Μέρκελ, οι …«φιλέλ-ληνες» Φούχτελ και Ράϊχενμπάχ αλλά και τον αποδέχθηκαν ασυζητητί οι ημέτεροι «πατριώτες» συγκυβερνώντες…)

ΣυνΕλληνίδες και συνΕλληνες, Πατρίδα μας δεν είναι η κάθε «Βαnk» και οι «Offshore» των Παρθένων νήσων αλλά τά ερημονήσια του Αιγαίου και τά ορεινά χωριά της Πίνδου.

Ο Λαός μας δεν είναι οι «μάνατζερ», οι συνταξιούχοι βουλευτές τής μιάς θητείας και οι μεγαλοκαταθέτες της «Λίστας Λαγκάρντ» αλλά οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ και του ΤΕΒΕ, οι ηλιοκαμένοι ξωμάχοι των κάμπων και οι ηρωϊκοί ψαράδες μας πού τά βάζουν καθημερινά με τις Τούρκικες ακταιωρούς.

Πατρίδα μας, ιερή και αδιαπραγμάτευτη, είναι η ιστορική μνήμη και η πολιτισμική κληρονομιά των αρχαίων φιλοσόφων και Μαραθωνομάχων προγόνων μας.

Γνωρίζουν κάτι γι’ αυτή την Πατρίδα και γι’ αυτό τον αδικημένο και περιθωριοποιημένο από τους ίδιους -επί δεκαετίες- Λαό, οι αυτοπροβαλλόμενοι «σωτήρες» μας;;;

ΣυνΕλληνίδες και συνΕλληνες, εμείς πιστεύουμε ότι είναι αδήριτη ανάγκη και πλέον ήλθε η ώρα να απαλλαγούμε από αυτές τις ανάξιες και φερέφωνες «ηγεσίες» και τα φαύλα κόμματα πού αποκλειστικά ευθύνονται για τίς διαχρονικές συμφορές της Πατρίδος μας και του Λαού μας.

Ετοιμάστε λοιπόν την ψήφο σας με σκέψη, σύνεση και πατριωτισμό γιατί η Πατρίδα μας κινδυνεύει ακόμη περισσότερο από τους «εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσόντες» αυτόκλητους «σωτήρες» της πού επιμένουν «να την σώσουν»…

————————-

Υ.Γ. Και επειδή πρέπει να είμαστε δίκαιοι, επισημαίνω ότι, τ’ ανωτέρω εκτιθέμενα προφανώς δεν αφορούν έναν -κατ’ εξαίρεση- ικανό, δραστήριο και σεμνό πολιτικό-υπουργό, τον Κο Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος πανθομολογουμένως έχει προωθήσει με συνέπεια και επιτυχία πρωτοφανή για τά Ελληνικά δεδομένα, την σημαντική υπόθεση της εκμεταλλεύσεως των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και του φυσικού αερίου.

«Φαίνεται» ο άνθρωπος και μακάρι να είχαμε άλλον έναν σαν αυτόν αλλά, δυστυχώς, οι εξαιρέσεις απλώς επιβεβαιώνουν τον (θλιβερό…) κανόνα.

Αθήνα, 26η Ιουνίου 2013

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΝΙΚΗΦ. ΚΟΣΣΥΒΑΚΗΣ

Δικηγόρος – Συγγραφέας

Loading