Πρέβεζα – Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023
 
 

30/ 5/ 2023

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Ο ιστορικός συγγραφεύς Γρηγόρης Νικηφ. Κοσσυβάκης, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΠΑΛΑΙΧΘΩΝ», θα είναι ομιλητής στην εκδήλωση της 30ης Μαϊου 2023, ημέρα Τρίτη και ώρα 19.30 που θα πραγματοποιηθεί στα Γραφεία του Συλλόγου (οδός Παλλάδος αριθ. 24-26, Πλατεία Ψυρρή – ΗΣΑΠ – Μετρό, Στάση Μοναστηράκι) με θέμα:

«ΜΑΡΚΟ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ, ΕΝΑΣ ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΗΡΩΑΣ»

———————————–

           Στην εκδήλωση θα διατίθεται το νέο βιβλίο του συγγραφέα με τίτλο:

                         «Ο ΜΑΡΚΟ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ…»

           Το βιβλίο διατίθεται ήδη στους Εκδοτικούς Οίκους Αθηνών:

1.    «ΒEΡΓΙΝΑ», οδός Φειδίου αριθ. 14-16, τηλ. 210 3833725.

2.    «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ», οδός Ιπποκράτους αριθ. 44, τηλ. 210 3611000.

—————————————————————————————————————————————————————————–
 
9 / 2 / 2021


20 / 10 / 2021 και 21 / 10 /2021

 
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΝΙΚΗΦ. ΚΟΣΣΥΒΑΚΗ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ
 
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ «ΠΡΕΒΕΖΑ 1821 – 2021 «ΙΣΤΟΡΙΑ – ΜΝΗΜΗ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», στο πλαίσιο της επετείου της Απελευθέρωσης της Πρέβεζας, διοργανώνει στις 20 και 21 Οκτωβρίου 2021, μία σειρά εκδηλώσεων, στις οποίες περιλαμβάνονται η υποδοχή και έκθεση κειμηλίων του Μάρκου Μπότσαρη, τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Μνημείο της Νικόπολης και ομιλία του Δικηγόρου–Συγγραφέα Γρηγόρη Κοσσυβάκη με θέμα : «Πρέβεζα παρούσα στην Ιστορία – Από την Αρχαία Νικόπολη στην Απελευθέρωση».
——————————————————–
Εκδηλώσεις 2018

 
—————————————————————————
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Συγγραφέας Κος Γρηγόριος Κοσσυβάκης, εγκαινιάζοντας τίς εκδηλώσεις τού Πολιτιστικού Συλλόγου “ΠΑΛΑΙΧΘΩΝ” γιά τό έτος 2018,

θά είναι ομιλητής στήν εκδήλωση τής 9ης Ιανουαρίου 2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 19.30,
η οποία θά γίνει στά γραφεία τού Συλλόγου (Οδός Παλλάδος αριθ. 24-26, Πλατεία Ψυρρή – ΗΣΑΠ – Μετρό στάσις Μοναστηράκι), όπου θα παρουσιάσει τό βιβλίο του “ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ”.
Θα προλογίσει εκ μέρους τού Συλλόγου η συγγραφέας Κα Αννα Δοντά και ο συγγραφέας-ιστορικός ερευνητής και εκπαιδευτικός Κος Αντώνιος Αντωνάκος.
Περισσότερες πληροφορίες στήν ιστοσελίδα τού Συλλόγου palaixthon.gr
 
—————————————————————————
Εκδηλώσεις 2017
—————————————————————————


———————————————————————————————–

Εκδηλώσεις 2014

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΟΣΣΥΒΑΚΗ

ΣΤΗΝ ΚΑΛΕΝΤΙΝΗ Ν.ΑΡΤΑΣ (ΣΑΒΒΑΤΟ, 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014)

—————————————————————————

«Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ        ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΡΑΔΟΒΥΖΙΟΥ», ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕ         ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ Κο ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΟΣΣΥΒΑΚΗ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΕΝΤΙΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ «ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ» ΠΡΟΚΕΙ-ΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙ-  ΖΟΜΕΝΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΟ-ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΡΑΔΟΒΥΖΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛ-ΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΕΣ  ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, 08.11.2014 ΚΑΙ ΩΡΑ 18.οο, ΣΤΗΝ ΚΑΛΕΝΤΙΝΗ, ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΛΗΘΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΡΑΔΟΒΥΖΙΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΩΝ.

ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΑΝ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥ-ΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙ-ΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΙΔΑΣ (ΟΙΚΟΣΙΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ, ΠΤΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΝΤΟΜΩΝ), ΜΕ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑ-ΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

ΑΚΟΜΗ, ΚΑΥΤΗΡΙΑΣΤΗΚΕ ΕΝΤΟΝΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΛ-ΘΟΥΣΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ «ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑ-ΪΣΚΑΚΗ», Η ΟΠΟΙΑ (προφανώς άκριτα και χωρίς έγγραφες συμβάσεις, εγγυήσεις, όρους, δεσμεύσεις ή αξιόλογα αντιστα-θμιστικά οφέλη…), ΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ, ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕ-ΡΟΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗΣ ΤΗΣ ΟΡΟΣΕΙΡΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ «ΓΕΡΑΜΠΗ» ΤΗΣ τ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗ-ΠΟΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

ΤΕΛΟΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΙΡΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ «ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟ-ΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΟΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΡΑΔΟΒΥΖΙΟΥ.

———————————————————————————————–


——————————————————————————————–

Εκδηλώσεις 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 20.30

ΕΓΙΝΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ και ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Κου ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΟΣΣΥΒΑΚΗ

ΜΕ ΘΕΜΑ

«Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟΣ»

ΤΟΝ ΟΜΙΛΗΤΗ ΠΡΟΛΟΓΙΣΕ

Ο Κος ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ και ΠΟΛΙΤΕΙΟΛΟΓΟΣ

———————————————————-

Η ΟΜΙΛΙΑ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

—————————————————————————————-

—————————————————————————————-

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Με αφορμή την επέτειο της Απελευθέρωσης της Αττικής από τους Τούρκους, το Δ.Σ. της Λαογραφικής Εταιρείας Ασπροπύργου έχει την χαρά να σας προσκαλέσει στην ομιλία του Γρηγόρη Κοσσυβάκη Δικηγόρου-Συγγραφέα με θέμα: «Ο καπετάν Μελέτης Βασιλείου και η απελευθέρωση της Αττικής από τους Τούρκους στις 25 Απριλίου 1821» την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013 και ώρα 20:00 στο Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο (Αλωνίστρια) στη Πλατεία Συντριβανιού παραπλεύρως του Λαογραφικού Μουσείου.

Η παρουσία σας θα είναι τιμή για εμάς.

—————————————————————————————-

—————————————————————————————-

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Μ/Φ Σύλλογος Άρτας “Ο ΣΚΟΥΦΑΣ”

Σας προσκαλεί στην παρουσίαση:

  • του βιβλίου του Γρηγόρη Κοσσυβάκη
“Διαχρονικός Ηπειρωτικός Ελληνισμός”
 
που θα πραγματοποιηθεί
 
το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 19:00
 
με ελεύθερη είσοδο στην αίθουσα ΣΚΟΥΦΑ.
  • του βιβλίου του Γιώργου Λεκάκη
“Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ”
 
που θα πραγματοποιηθεί
 
την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 19:00
 
με ελεύθερη είσοδο στην αίθουσα ΣΚΟΥΦΑ.

—————————————————————————————-

——————————————————————————————————————————————————————————–
Εκδηλώσεις 2012
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ

Στην Σπάρτη, την Κυριακή 19η Νοεμβρίου 2012, στο Κέντρο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Σπάρτης και υπό την αιγίδα του Μητροπολίτου Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου, πραγματοποιήθηκε    ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου, εκδήλωση απονομής επαίνων στους άριστους μαθητές και τους νεοεισελθόντες στην ανώτατη εκπαίδευση σπουδαστές του Νομού Λακωνίας, την οποία διοργάνωσε, όπως κάθε χρόνο, ο Σύλλογος των απανταχού Λακώνων «Ο ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ».
Στην εκδήλωση παρέστη ως κεντρικός ομιλητής ο Δικηγόρος Αθηνών και ιστορικός συγγραφέας Κος Γρηγόρης Κοσσυβάκης, ο οποίος ομίλησε για την ιστορικότητα της Ελληνικής Παιδείας και την αξία της στην σύγχρονη εποχή.
Στον Κο Γρηγόρη Νικηφ. Κοσσυβάκη απονεμήθηκε, διά χειρός του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ.κ. Ευσταθίου, τιμητική χάλκινη πλακέττα, για το εθνικής σημασίας συγγραφικό του έργο.

—————————————————————————————-

——————————————————————————————————————————————————————————–

“AΠO THN AKPH THΣ EΛΛAΔAΣ… – H MEΓIΣTH NHΣOΣ KAΣTEΛΛOPIZO, ΣTON XΩPO – ΣTON XPONO – ΣTHN KAPΔIA MAΣ…”

ΔEYTEPA 17.09.2012 KAI ΩPA 19.30, ΣTO EYPIΠIΔEIO ΘEATPO PEMATIAΣ TOY XAΛANΔPIOY, ΘA ΓINEI EKΔHΛΩΣH ME ΘEMA: “AΠO THN AKPH THΣ EΛΛAΔAΣ… – H MEΓIΣTH NHΣOΣ KAΣTEΛΛOPIZO, ΣTON XΩPO – ΣTON XPONO – ΣTHN KAPΔIA MAΣ…  OMIΛIEΣ TΩN: Γ.ΛEKAKH (ΣYΓΓPAΦEA-ΛAOΓPAΦOY), Γ.MAYPOY (EΠIXEIPHMATIA), MIX. PEΛΛOY (ΔIKHΓOPOY-ΔIEΘNOΛOΓOY) KAI ΓP. KOΣΣYBAKH (ΔIKHΓOPOY-ΣYΓΓPAΦEA). ΘA ΠAPOYΣIAΣTOYN XOPOI KAI TPAΓOYΔIA TOY AKPITIKOY KAΣTEΛΛOPIZOY KAI ΛOIΠΩN 12NHΣΩN. KEPAΣMA TO “ΣIPOΠI TOY ΓAMOY”… ΠOY OΠOIA TO ΠIEI ΠANTPEYETAI!!!

—————————————————————————————-

——————————————————————————————————————————————————————————–

Εκδηλώσεις 2011

«Ομιλία Γρηγόρη Κοσσυβάκη στα ‘Καραϊσκάκεια’ στη Σκουληκαριά Ν. Άρτας»

Στη Σκουληκαριά του Ν. Άρτας, γενέτειρα του Γεωργίου Καραϊσκάκη, θα εορταστούν και εφέτος, προς τιμή του ανεπανάληπτου ήρωα, τα «Καραϊσκάκεια». Την κεντρική ομιλία με θέμα: «Η επικαιρότητα των αγώνων του Γ. Καραϊσκάκη» θα εκφωνήσει ο Γρηγόρης Κοσσυβάκης, Δικηγόρος – Συγγραφέας. Η εκδήλωση θα γίνει την 23η Ιουλίου 2011, ημέρα Σάββατο και ώρα 8μ.μ. Ανοικτή πρόσκληση για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα.

—————————————————————————————-

 

ΟΜΙΛΙΑ ΓΡΗΓ. ΚΟΣΣΥΒΑΚΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ  ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

Τό Πνευματικό Κέντρο τού Δήμου Ασπροπύργου Αττικής (Αλέκου Παναγούλη 13, Πλατεία Αγ. Δημητρίου – Ασπρόπυργος), στά πλαίσια τών πολιτισμικών δραστηριοτήτων του, διοργανώνει εκδήλωση πρός τιμήν τού Κου Γρηγόρη Κοσσυβάκη, Δικηγόρου  Αθηνών και Συγγραφέα, ο οποίος θά παρουσιάσει τό βιβλίο του «ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ».

Η εκδήλωση θά πραγματοποιηθεί τήν 2α Μαϊου 2011ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.00. Η είσοδος γιά τό κοινό θά είναι ελεύθερη.

Γιά πληροφορίες και επικοινωνία μέ τό Πνευματικό Κέντρο στό τηλέφωνο 210-5577191 μέ τήν Κα Ασημίνα Φούφα.

—————————————————————————————-

 

Εκδηλώσεις 2010

Ενημερώνουμε τους καταγόμενους από την ορεινή Άρτα ότι την 20η Αυγούστου 2010, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19.30 στην Μεγαλόχαρη του Δήμου Τετραφυλίας, στα πλαίσια των ετήσιων εορτών “ΣΕΛΤΣΟΣ” , θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με ομιλητή τον συγγραφέα – λαογράφο – δημοσιογράφο κ. Γεώργιο Λεκάκη με θέμα “ΠΥΡΡΟΣ – Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ”.

—————————————————————————————-

Δείτε το πρόγραμμα μετάδοσης της τηλεοπτικής εκπομπής σε όλη την Ελλάδα: “ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ…”

—————————————————————————————-

Εκδηλώσεις 2009

Ενημερώνουμε τους καταγόμενους από την ορεινή Άρτα ότι, την 21η Αυγούστου 2009, ημέρα Παρασκευή, στην Μεγαλόχαρη του Δήμου Τετραφυλίας, στα πλαίσια των ετήσιων εορτών “ΣΕΛΤΣΟΣ”, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με ομιλητή τον καθηγητή φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Κο Κωνσταντίνο Ρωμανό και με θέμα: “ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ”.

—————————————————————————————-

Την ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2009 και ώρα 19.00 στον ΙΑΝΟ (στην Αθήνα, οδός Σταδίου) και οι εκδόσεις ΚΑΔΜΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ  του ΓΡΗΓΟΡΗ ΝΙΚ. ΚΟΣΣΥΒΑΚΗ

“ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ”